Рецепти для тандира з птиці

Рецепти для тандира, качка запечена у тандирі

Качку відварити в окропі 10 хвилин. Потім витягнути та остудити. Моркву натерти на тертці. Ядра волоських горіхів та моркву перемішати з часником, натертим на тертці. Цим фаршем фарширувати качку та зашити. Качку натерти сіллю та перцем. Поставити у розігрітий тандир. Можна використовувати фольгу. Готується при закритих кришках та піддувало.

Орієнтовний час приготування: 1-1,5 години

За 20-30 хвилин до готовності можна відкрити піддувало та ковпачок (малу верхню кришку), зняти фольгу. У цьому випадку з’явиться засмагла скоринка.

Коли буде готовий птах, видалити нитки, витягнути моркву, з горіхами та обкласти ними качку. Морква з горіхами виходить просто смакота, а качка просто пальчики оближешь. 1 качка, 0,5 кг моркви, 1 склянка волоських горіхів, 2-3 зубчики часнику, сіль, перець.

Використовується: 2-х ярусна сітка. 

Запечена індичка…

Необхідні інгредієнти: м’ясо індички -1 кг, цибуля -150 г, часник -10 г, спеції -50 г, майонез -50 г, вершкове масло -30 г, біле вино -0,05 л, зелень -50 г.

Тушка індички очищається та готується до напівфабрикату. Маринується в спеціях 1 добу. Можна ще нафарширувати індичку морквою і яблуками, після чого замариноване м’ясо запекти в попередньо розігрітому тандирі.

Орієнтовний час приготування: Залежно від товщини та розмірів тушки та розігрітості тандира приготування може зайняти від 10 до 20 хвилин та до 30-40.

Використовуються: шампури, стаціонарна шампурниця, 2-х ярусна сітка. 

Запечена перепілка

Необхідні інгредієнти з розрахунку на одну перепілку: перепілка – 1 шт, спеції -10 г., масло вершкове -10 г.,біле вино -0,2 л.,сіль -10 г.,яйця перепелині – 2 шт.,зелень – 50 р.

Перепілка маринується у спеціях 3 години. після чого замариноване м’ясо необхідно поставити запікатись у попередньо розігрітому тандирі. Можна готувати при відкритій кришці і з відкритим підвалом.

Орієнтовний час приготування: 10-15 хвилин

Подається у гарячому вигляді (прикрашається двома вареними перепелиними яйцями та зеленню). Як правило на 1 шампур можуть вміститися 2-3 перепели, відповідно кількість інгредієнтів необхідно збільшити пропорційно кількості птахів, що запікаються.

Використовуються: шампури, стаціонарна шампурниця, 2-х ярусна сітка. 

Курка в горіховому соусі в тандирі

Необхідні продукти: курка -1 кг., горіхи – 200 гр., цибуля ріпчаста – 2 шт., олія рослинна – 50 гр., часник – 4 зубчики, сіль, перець – за смаком. 

Філе курки нарізати шматочками середнього розміру. М’ясо натерти соусом, укласти в каструлю і дати замаринуватися протягом 2-3 годин. Потім додати сіль і перець, трохи пом’яти, поставити на 2-х ярусні грати і запекти в розігрітому тандирі до готовності. Можна використовувати фольгу для запікання. Готується при закритих кришках та піддувало.

Орієнтовний час приготування: 40-60 хвилин.

За 10-15 хвилин до готовності можна відкрити піддувало та малу верхню кришку, зняти фольгу. У цьому випадку з’явиться засмагла скоринка.

Готуємо соус: із суміші дрібно нарізаної цибулі, розтертого часнику, підсмажених та товчених горіхів (арахіс, волоські, лісові горіхи – можна все разом – ще смачніше) та рослинної олії. До такого шашлику чудово підходить гострий томатний соус.

Використовується: 2-х ярусна сітка.

Запечена курка – класика

Курка очищається та готується до напівфабрикату. Маринується у спеціях 3 години. Потім повністю ставиться на 2-х ярусну решітку і запікається в разогрітом тандирі. Можна використовувати фольгу для запікання. Готується при закритих кришках та піддувало. Необхідні інгредієнти: курка -1 кг, часник -10 г, спеції -50 г, майонез -50 г, масло вершкове -30 г, біле вино -0,05 л, зелень -20 г

Орієнтовний час приготування: 40-60 хвилин

За 10-15 хвилин до готовності можна відкрити піддувало та малу верхню кришку та зняти фольгу. У цьому випадку з’явиться засмагла скоринка.

Використовується: 2-х ярусна сітка.

Гусак запечений. Рецепти для тандира. 

Необхідні інгредієнти: гусак — 1 шт., айва — 2 шт., часник —10 г., яблука — 2 шт., спеції —20 г., майонез —50 г., вершкове масло —30 г., біле вино —0 5 л зелень -50. р., розмарин – 2 гілочки.

Тушка гусака очищається, фарширується айвою та яблуками, порізаними на часточки, покласти всередину 2 гілочки розмарину, зашити тушку гусака, замаринувати у спеціях від 8 до 12 годин. Перед закладкою в тандир натерти вершковим маслом і майонезом для отримання хрусткої скоринки. Після чого повністю запікається в попередньо розігрітому тандирі. Можна використовувати фольгу для запікання. Готується при закритих кришках та піддувало.

Орієнтовний час приготування: від 45 хвилин до 1,5 годин в залежності від розмірів тушки

За 15-20 хвилин до готовності можна відкрити піддувало та малу верхню кришку, зняти фольгу. У цьому випадку з’явиться засмагла скоринка.

Використовуються: шампури, стаціонарна шампурниця, 2-х ярусна сітка. 

Позначки:, ,