Кеці

Кеці, для тих хто любить запікати м’ясо або рибу, омлети або овочі, випікати десерти, варто звернути увагу на кеці – різновид пательні грузинського походження. Вона виготовлена ручним способом із глазурованої червоної глини у техніці молочного випалу, не має ручок та кришки.
В чому переваги використання такого посуду? Ось головні з них:
кеці придатна не тільки для запікання, але й смаження або тушкування;
готова страва виходить набагато більш м’якою, ніжною, ароматною і соковитою, ніж у металевій пательні;
у кеці можна готувати з мінімальною кількістю жиру або навіть без нього, отримуючи дієтичні і водночас поживні страви;
незалежно від консистенції інгредієнти не підгорають і не прилипають до стінок посуду;
універсальну глиняну пательню можна ставити в пічку, електричну або газову духовку, навіть на відкритий вогонь – спочатку на невеликий, поступово збільшуючи потужність полум’я.
Крім того, грузинська пательня легко відмивається від забруднень теплою водою після нетривалого замочування, не потребує використання засобів для догляду і має привабливий зовнішній вигляд. Ви можете подавати готову страву безпосередньо у кеці – так вона довше збережеться гарячою. А сама пательня органічно впишеться навіть у найвитонченіше сервірування вашого столу.

Відображаються усі з 2 результатів